Splošni pogoji poslovanja

 Splošni pogoji poslovanja:

Splošni pogoji spletnega mesta www.banem.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov na podlagi priporučil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Prodajni pogojidoločajo pravice in obveznosti kupcev pri naročanju izdelkov , ki so na voljo na spletni strani www.banem.si, ter poslovni odnos medponudnikon in kupcem.Celotna vsebina spletne strani je zaščitena z autorskimi pravicami. Vsebina spletne strani se ne sme uporabljatiza drug namenkot za uporabnikovo osebno gledanje, razen če ponudnik predhodno pisno in izrecno dovoli drugače. V primeru zlorabe uporabnik kazensko in materijalno odgovarja. Z uporabo spletne strani www.banem.si uporabnik sprejme in soglašaz vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani.


Pravice intelektualne lastnine :

Ponudnik ima vse potrebne pravice za znamko in druge izdelke, ki se nahajajo na spletni strani. Celotna vsebina spletne strani, ne glede na obliko, je z zapisom zaščitena z avtorskimi pravicami, nosilec vseh avtorskih pravic je ponudnik spletne trgovine.


Spletna trgovina:

Uporabnik lahko nakupuje preko spletne strani, ki je dostopna preko povezave www. banem.si Zapisani splošni pogoji so sestavni del pogodbenega razmerja med ponudnikom in kupcem- kupoprodajna pogodba. Z registracijo na spletni strani ali z naročilom preko spletne trgovine uporabnik potrjuje da razume in sprejema splošne pogoje. Za nakup v spletni trgovini se uporabniku ni treba registrirati. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti točne informacije ki jih najdete v spletni trgovini. Na spletni strani zagotavljamo  prikaz dejanske zaloge določenega izdelka. V kolikor posamezne velikosti ali več velikosti določenega izdelka ni na zalogi je ta velikost prečrtana. Ko je velikost spet na voljo je oznaka velikosti razvidna brez da je prečrtana.


Cene in davki:

Vse cene so v EUR. V ceno je vključen davek na dodano vrednost ( 22% DDV ) kjer smo davčni zavezanci. Cene ne vključujejo stroškov dostave, pakiranja ter poštnine. Ti so navedeni ob izračunu vrednosti naročila pred elektronsko potrditvijo maročila. Kupcu trgovina omogoča naslednje načine plačila: Z gotovino ob prevzemu na sedežu podjetja ali z nakazilom na račun podjet Banem šport d.o.o. , ali po povzetju blago poslano GLS-om. Vsi izdelki so narejeni v Sloveniji iz Italijanskega blaga v lastni proizvodnji in so vsi izdelki Slovenskega porekla.


Preklic naročila :

Ko uporabnik oda naročilo prejme elektronsko pošto o potrditvi naročila,  uporabnik ima pravico naročilo preklicati preden prejme elektronsko obvestilo ponudnika da je bila pošiljka oddana na pošto. Naročilo je poslano kupcu na elektronski naslov ki ga je vpisal pri odaji naročila. Kupec lahko zahteva kopijo računa preko našeg elektronskega naslova banemsport@gmail.com. Za preklic naročila pošlje uporabnik vlogo ki se nahaja na strani za vračilo blaga, zahteva za preklic mora vsebovati ime in priimek kupca , naslov, ter številko naročila in datom naročila.


Odsop od pogodbe in vračilo izdelkov :

Šesti odstavek 43. d člena ZVP določa da v kolikor je potrošnik blago že prijel in odstopil od pogodbe ga vrne podjetju ali osebi ki jo je podjetje pooblastilo za prevzem blaga, memudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. V primeru odstopa od  pogodbe mora ponudnik v 14 dneh po prejemu blaga vrniti vsa prejeta plačila , ki so bili  potrošniku zaračunani ob sklenitvi pogodbe. Prijeta plačila ki jih ponudnik iz navedenega razloga dolžan vrniti, slednji ne vrača gotovinsko. Potrošnik je fizična oseba ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namen izvan njegove poklicne ali pridobitvene dejavnosti. Možnost odstopa od pogodbe v skladu z ZVP torej ne velja za pravne osebe. Potrošnik odgovarja za zmanjšano vrednost blaga, če je zmanjšana vrednost posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave,  lastnosti in delovanja blaga. Odgovornost potrošnika za zmanjšano vrednost blaga lahko znaša do vrednostipolne redne maloprodajne cene blaga na dan nakupa blaga. Zaradi navedene odgovornosti zmanjšanja vrednosti blaga tako ponudnik potrošniku priporoča da blago za katerega uveljavlja odstop od pogodbe vrne nepoškodovano , nerabljeno in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je količina zmanjšala, vse brez potrošnikove krivde. V primeru da ponudnik ugotovi da je vrnjeno blago poškodovano ali da se vrnjena količina ne ujema , potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti blaga posledica ravnanja , ki ni nujno posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti indelovanja blaga. Ponudnik  samo na podlagi zmanjšanja vrednosti blaga zaradi ravnanja potrošnika , potrošniku ne more odvzeti pravice od odstopa od pogodbe in s tem vračila kupnine.

Povpraševanja po dodatnih informacijah lahko pošljete na elektronski naslov banemsport@gmail.com V primeru odstopa od pogodbe potrošnik krije stroške vračila blaga, ki se obračunajo po ceniku dostavne pošte in je odvistan od vrste ter velikosti pošiljke. Potrošnik ne more zahtevati povračila dodatnih stroškov, ki so nastali če se je odločil za drugo vrsto pošiljke ki cenovno ni najugodnejša na trgu.V kolikor ste naročeno blago že plačali vam bomo vrnili vsa prijeta plačila ki ste jih opravili zaradi naročila najkasneje  14 dni po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik z blagom ravnal kako drugače kot je potrebno lahko to zmanjša  njegovo vrednost.

V kolikor ima izdelek stvarne napake mora kupec v zakonskem roku ponudnika obvrstiti o napaki, in v obvestilu natančno opisati napako ter ponudniku omogočit da izdelek pregleda.Ponudnik ne odgovarja za stvarne napake na izdelku ki se pokažejo po poteku enega leta po prevzemu izdelka.

Z oddajo naročila kupec potrdi strinjanje z spološnimi pogoji poslovanjain jih brezpogojno sprejema v celoti. S tem se zavezuje k prevzemu ter plačilu naročenega blaga. V primerz ne prevzema paketa kupec naši drzžbi kot ponudniku povzroči nepotrebne stroške za kar naša družba lahko zahteva povračilo stroškov  pakiranja ter pošiljanja.

Informativni stroški pošiljanja:

- Stroški pakiranja 15 eur delovna ura

- 2x stroški dostave paketa odvisno od cene ponudnika ter dostavne službe (GLS)

Kupec se lahko obrne tudi na tel. 01 43 66 013  in pove svojo pritožbo ali je oda po elekronski pošti- banemsport@gmail.com .

Ponudnik bo v petih delovnih dni potrdil da je sprejel pritožbo, in v naslednjih osmih delovnih dneh obvestil kupca o poteku postopka. Ponudnik se bo prizadeval vse postopke rešit sporazumno, Če sporazumna rešitev ni mogoča , ali ni dosežena je za reševanje vseh sporov med ponudnikom in kupcem pristojno sodišče v Ljubljani.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja se uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Sedež družbe:

Banem šport d.o.o.

Podpeč 88

1352 Preserje

Slovenija

Naslov za vračilo blaga je enak. Stroške povezane z vračilom blaga v primeru odstopa od pogodbe nosi kupec.

Ponudnik prodaja izdelke preverjene kakovosti iz lastne proizvodnje. Dobavitelj in lastnik blagovne znamke -BaneM - je podjetje Banem šport d.o.o.

Izključitev odgovornosti:

Ponudnik se prizadeva po svojih močeh zagotavljati točne in pravilne vsebine objavljene na spletni strani, uporabnik si mora zagotoviti ustrezno zaščito opreme pred vstopom v spletno trgovino. Ponudnik si pridržuje pravice onemogočiti dostop do spletne strani zaradi tehničnih ali drugih težav kar pomeni tudi onemogočanje ali oviro za uporabo spletne trgovine. Ponudnik ni odgovoran za povrnitev morebitne izgube , škode ali stroškov ki jih ima uporabnik zaradi prenehanja delovanja spletne trgovine.

Pravica do obveščenosti:

Podatkov ki nam jih boste posredovali ne raskrivamo tretjim osebam , razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelka, trženja in promocije.  Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje osebnih podatkob. Če imate kakršno koli uprašanje v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov se lahko brez zadrškov obrnete na naše podjetje:

Banem šport d.o.o.

Podpeč 88

1352 Preserje

www.banem.si

banemsport@gmail.com

00386 1 43 66 013

Splošni pogoji  pričnejo veljati z dnem : 15.03.2023